NOK
  • NOK
  • EUR
  • USD
  • JPY

Zero-Waste

GRATIS FRAKT VED BESTILLING OVER 800 KR

HVORDAN TA AVTRYKK (DIY-KIT)

FORBEREDELSE

Settet inneholder en avtrykkskje. Avtrykkskjen er universal, så den passer både til under og overkjeven - se bilde for sammenligning.

Prøv å plassere den tomme skjeen over tennene dine. Det er godt å bli vant til å håndtere den før du starter - du vil ikke jobbe sakte når du tar avtrykket. Det er også en god ide å lese gjennom den komplette instruksjonene før du går videre for avtrykk. STEG 1

Ta ut en hvit og en grønn del av posen. Bruk hendene dine, kna de to ballene sammen i 45 sekunder.

Viktig: Etter 45 sekunder skal blandingen ha en jevn mørk-mintfarge. (Se bilde for sammenligning) Rull deigen til en jevnt tykk pølse. Den skal være tykk ca 6-8 cm lang. Legg nå pølsa inne i skjeen for ditt trykk. Husk å jobbe raskt - du vil ikke at silikonet skal stivne før du er klar. Det tar ca 45 sekunder før putten begynner å stivne.

STEG 2
 
Hold den fylte skjeen med håndtaket, åpne munnen å sett skuffen forsiktig inn. Fortennene dine bør plasseres for å være i midten av deigen og skjeen. Håndtaket på skjeen skal være under nesen. Bruk et speil for veiledning.

Når skjeen er på plass, trykk den inn i alle tennene samtidig. Beveg håndtaket enten opp mot nesen din for et overkjeveavtrykk, eller ned mot haken din for et underkjeveavtrykk, og trykk tennene inn i deigen. Bruk nå fingrene til å trykke skjeen på plass og skyve mot overkjeven med tommelen eller mot underkjeven med indeksfingrene.

Det er viktig å skyve deigen helt til tannkjøttet - og holde den fast på plass når den er i. Små forskyvninger vil forvridde ditt avtrykk, så bruk ikke mer trykk når skjeen er helt nede på tannkjøttet ditt. 

Vær oppmerksom:
Når du setter inn avtrykkskjeen beveger leppen seg ut av sin vanlige posisjon.
For å sikre at du får et skikkelig avtrykk, bruk en finger til å justere leppen tilbake til normal over den grønne deigen og skjeen.

STEG 3

Nå må skjeen sitte i minst 6 minutter for at den skal stivne.
Prøv å puste gjennom nesen mens du venter. IKKE beveg munnen!
Det vil samle seg opp spytt i munnen, men la det være til avtrykket er ferdig.

STEG 4

Deigen er da satt og stivnet etter 6 minutter. Du kan ta tak i
skjeen ved håndtaket og ta den av tennene dine med forsiktig gyngende/vrikkebevegelser.

STEG 5

Sjekk ditt avtrykk nøye! Alle områder som er relevante for ditt Custom smykke, må være dekket fullt av den grønne deigen. Hvis du kan se den blå plasten i skjeen i disse områdene, har du sannsynligvis satt tennene for nær den ene siden av skjeen. Dette betyr at du må ta et nytt avtrykk.

Deretter sjekker du om tennene dine gikk langt nok inn i deigen. Dette ser du ved fronten av tennene dine i avtrykket i deigen. Det bør være en liten bulk over hver tann. Denne lille bulken oppstår når tennene møter tannkjøttet. For å sikre at vi kan lage grillz som
passer deg perfekt, er det viktig å fange tannkjøttet helt, langs hele avtrykket.
(ca 10% av grillz vil ikke passe 100%. Så noen av dere må kjøpe proteselim på apoteket.
Det kan komme av at din tannform ikke er perfekt for protesen. Noe vi ikke får gjort noe med)


Hvis du ser hull eller ujevne områder i avtrykket, kan du sende oss et bilde for vurdering.
Eller bare gi det et forsøk til. Ditt neste forsøk bør nok bli bedre!

Ferdig? Legg deretter avtrykket i plastikkbag, lukk og send det til Sandakerveien 76a/ 0484 /Oslo/Awe As.
Vi tar den derfra. Hvis ditt avtrykk ikke skulle være brukbart for å lage en god fit, vil vi komme tilbake til deg.

Loading...