NOK
 • NOK
 • EUR
 • USD
 • JPY

Zero-Waste

GRATIS FRAKT VED BESTILLING OVER 800 KR

De 4 C'er - Awe Diamanter

De 4 C'er - Awe Diamanter

Carat
Diamanter og andre edelstener veies i metriske karat: en karat er lik 0,2 gram, omtrent samme vekt som en binders. (Ikke forveksle carat med karat, som i "18K gull", som refererer til renhet i gullet.) 


Akkurat som en hundrelapp er delt inn i 100 en-kroninger, er en karat delt inn i 100 punkter. For eksempel veier en 50-punkts diamant 0,50 karat. Men to diamanter med lik vekt kan ha veldig forskjellige verdier avhengig av de andre medlemmene av de fire C-ene: klarhet, farge og kutt. De fleste diamanter som brukes i fine smykker veier en karat eller mindre.

 

Cut

Kuttkvalitet er den faktoren som driver en diamants ild, glitring og glans. Trekk og skjønnhet av en bestemt diamant avhenger mer av kuttkvalitet enn noe annet. 

GIA Diamond Cut Grading System for standard runde briljanter i D-til-Z fargespekter er basert på vurderingen av syv komponenter. 

De tre første - lysstyrke (det totale lyset som reflekteres fra en diamant), ild (spredning av lys i spekterets farger) og scintillasjon (mønsteret av lyse og mørke områder og lysglimt, eller gnistring, når en diamant flyttes) - er utseende-baserte aspekter. De resterende fire vektforhold, holdbarhet, polering og symmetri - er relatert til en diamants design og håndverk.

 

 

Color

Subtile fargetone finnes i hvert stykke naturlig diamant. Det er bare en subtil forskjell mellom hver klasse, mens gnisten av diamant forblir uendret. I 4C-diamanter begynner fargeskalaen med bokstaven D. Jo hvitere en diamant er, jo mer verdifull vil den være.

Graderingssystem for hvit diamantfarge:

D til F farge: "fargeløs" (Awe Custom bruker disse)

G til L-farge: "nær fargeløs" generelt

M til Z-farge: viser "lys gul" gradvis

Imidlertid, hvis den gule fargen på en diamant er sterkere enn fargeskalaen, vil den bli sett på som en fancy farget diamant. Diamant med spesiell farge blir generelt referert til som farget diamant. Bortsett fra gylden gul, rød, grønn, oransje, blå, brun og svart er ofte sett farger. En farget diamant er sjeldnere enn den fargeløse og dermed mer dyrebar. Verdien av farget diamant er underlagt tone og metning. Generelt sett er prisen på rosa, røde og blå diamanter høyere enn for grønne og gule diamanter.

 

Clarity
Fordi diamanter dannet dypt inne i jorden, under ekstrem varme og trykk, inneholder de ofte unike fødselsmerker, enten interne (inneslutninger) eller ytre (pletter). 

Diamantklarhet viser til fraværet av disse inneslutningene og skavankene. Diamanter uten disse fødselsmerkene er sjeldne, og sjeldenhet påvirker en diamants verdi. Ved bruk av GIA International Diamond Grading System™ tildeles diamanter en klarhetsklasse som spenner fra feilfri (FL) til diamanter med åpenbare inneslutninger (I3). 

Hver diamant er unik. Ingen er helt perfekte under 10× forstørrelse, selv om noen kommer i nærheten. Disse er kjent som feilfrie diamanter, og disse er usedvanlig sjeldne. De fleste gullsmeder har aldri sett en. GIA Clarity Scale inneholder 11 karakterer, hvor de fleste diamanter faller i kategoriene VS (veldig lite inkludert) eller SI (litt inkludert). Ved å bestemme en klarhetsklasse vurderer GIA-systemet størrelsen, naturen, plasseringen, fargen eller lettelsen og mengden klarhetskarakteristikker som synlige under 10 × forstørrelse.

 

 

GIA-klarhetssystem:

FL er ekstremt sjelden - ingen inneslutninger eller pletter som er synlige under 10x forstørrelse, som anses som feilfrie

IF er sjeldent uten inneslutninger, men med noen få feil

VVS - veldig små inneslutninger som er veldig vanskelige å se

VS - mindre inneslutninger som ikke lett ble lagt merke til 

SI - noen få feil som er lett synlige med nakne øyne

I1, I2, I3 - åpenbare feil som lett merkes med nakne øyne.


 

(Kilder: https://www.gia.edu)

78 comments

 • Довольно интересно

  Jessepak
 • Огромное тебе СПАСИБО
  _________________
  [URL=https://allsportsnews.online/stavki-na-sport-na-dogovornye-matchi/]Ставки на спорт на договорные матчи[/URL]

  Ethansek
 • + за пост
  _________________
  [URL=https://bkinfo-315.site/sayt-olimp-kz/]скрины бк олимп[/URL]

  JosephAgorb
 • не работает

  Edwardmat
 • Круто + за пост

  DonaldDag

Leave a comment


78 comments

 • Довольно интересно

  Jessepak
 • Огромное тебе СПАСИБО
  _________________
  [URL=https://allsportsnews.online/stavki-na-sport-na-dogovornye-matchi/]Ставки на спорт на договорные матчи[/URL]

  Ethansek
 • + за пост
  _________________
  [URL=https://bkinfo-315.site/sayt-olimp-kz/]скрины бк олимп[/URL]

  JosephAgorb
 • не работает

  Edwardmat
 • Круто + за пост

  DonaldDag
Loading...